Sint en Piet.  Wel of niet, Plezier of verdriet

Sint en Piet beleven zware tijden. Of nieuwe tijden. Juist nu kolenkachels verdwenen zijn en de roetige  schoorstenen van de daken weg zijn moet Piet een roetveeg Piet worden. Van kindervriend tot racist, van goed heiligman tot slavendrijver. Feestjes komen en feestjes gaan. Moeten Sint en Piet verdwijnen of slechts veranderen. Of moeten ze blijven zoals ze zijn. Hoe blijven zij de vrienden van alle mensen. Traditie, commercie, sentimenten, oude en nieuwe burgers en ieder met zijn eigen historie. Sint en Piet staan vol onzekerheid op de boot. Zoals velen en zo vaak op zo'n verre reis (...)

(redactie)


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mark (maandag, 21 november 2016 19:22)

    Wanneer Piet een roetveeg Piet wordt is dat dan niet racistisch naar blanken? De meeste slaven in de geschiedenis zijn namelijk blank geweest. Bij aankomst per boot hebben ze bovendien nog niet in schoorstenen gezeten.